top of page
Klättringsväxter
IMG_6750.heic

MARIE BERGHOLM

​Jag är Diplomerad Psykosyntesterapeut, utbildad vid PsykosyntesAkademins i Stockholm fyraåriga program, och har arbetat med klienter sedan1998. 

 

Vid sidan av arbetet som psykosyntesterapeut har jag även varit verksam i olika områden inom näringsliv och högskola, och även startat företag. 

 

Jag har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm samt en Master of Arts i kommunikationsforskning från StanfordUniversity, USA.

 

I mitt arbete hämtar jag även inspiration från olika kurser jag gått för att ytterligare fördjupa mig i psykosyntesterapi och angränsande områden, bl a i Hawaiian KahunaBodywork på Kauai, Hawaii, Mindfulness, och skrivande som en väg till självkännedom.

Som Psykosyntesterapeut är jag medlem i Psykosyntesföreningen, har tystnadsplikt samt får regelbunden handledning.

Vill du veta mer om hur jag arbetar, vilka kurser som just nu ges eller boka ett första kostnadsfritt möte är du välkommen att höra av dig. 

 

SÅ HÄR ARBETAR JAG

I mitt arbete som psykosyntesterapeut är människans längtan efter mening och vår inneboende förmåga till personlig utveckling viktigt. För att nå detta behöver vi titta närmare på det som vi idag upplever som  ett problem, utforska olika aspekter av oss själva och se hur dessa begränsar våra liv och hindrar oss från att leva det liv vi vill. För många är målet att hitta strategier för att hantera vardagen, förbättra sina relationer eller våga ta steget ut i det okända, men också om att återfå kontakten med sig själv, och ge själen utrymme för att hitta ett sätt att uppleva livet som mer levande.

Bland det som många tar upp i psykosyntesterapi finns t ex låg självkänsla, sorg, svårigheter att sätta gränser, problem med relationer, barnlöshet, skuldkänslor, utmattning, ett sökande efter identitet, en känsla av meningslöshet och en längtan efter något mer.  

Oavsett vem du är, var du befinner dig i livet eller vad du längtar efter, kan psykosyntesterapi vara ett stöd på din väg. Utöver samtal finns det metoder och tekniker som främjar din utveckling, t ex guidade meditationer, gestaltövningar, skapande i bild eller form, avspänning och  formulering av mål och strategier. Syftet är att öka förståelsen för dig själv, dina tankesätt och handlingar, och finna nya vägar i relationen till dig själv, till andra och till livet.

Jag ger även workshops med olika inriktningar. Att utifrån ett visst tema utforska sig själv i en grupp kan ge ytterligare en dimension i förståelsen kring vilka vi är och vad vi vill med våra liv. Genom att själv dela med sig och lyssna till andras upplevelser kan vi få nya insikter och perspektiv.. Ett återkommande tema är Livet och Karriären.

 

Välkommen att kontakta mig för mer information.

IMG_4730.jpeg

Kontakt

Marie Palmér Bergholm

Telefon: 

0708-80 37 40

Mejl:

marie.bergholm@comcare.se

bottom of page